FAQ

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την παράδοση της παραγγελίας μου;

Ο χρόνος παράδοσης της παραγγελίας εξαρτάται συνήθως από το φόρτο εργασίας τη συγκεκριμένη περίοδο, το μέγεθος της παραγγελίας και τον τρόπο παράδοσης. Δεν ξεπερνάει σε σύνολο τις 10 εργάσιμες μέρες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το χρόνο και τον τρόπο παράδοσης εδώ.

 

Πόσο θα κοστίσει η παραγγελία μου;

Η τιμολόγηση της εκάστοτε παραγγελίας γίνεται με βάση το χρόνο που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί. Συνεπώς το κόστος εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του σχεδίου σας και τον τύπο και το πάχος του υλικού που επιλέγετε. Π.Χ. Το κόψιμο ενός υλικού χρειάζεται περισσότερο χρόνο όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος του υλικού. Επίσης το Laser κόβει γρηγορότερα ευθείες γραμμές παρά καμπύλες. Σαν γενικό κανόνα θα πρέπει να έχετε το ότι όσες περισσότερες γραμμές έχει ένα σχέδιο, τόσο περισσότερο θα κοστίσει.
Μπορείτε να μας στείλετε το αρχείο σας και θα σας στείλουμε μία προτιμολόγηση. Μπορείτε μετά να κάνετε κάποιες διορθώσεις με σκοπό να μειώσετε το κόστος σας και να μας το ξαναστείλετε.

 

Ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής;

H Lasercutter.gr δέχεται τρεις διαφορετικούς τρόπους πληρωμής:
1) Με κατάθεση σε λογαριασμό τράπεζας
2) Μέσω PayPal
3)Με αντικαταβολή
Περισσότερα σχετικά με τον τρόπο πληρωμής μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Πως παραγγέλνω περισσότερα από ένα σχέδια σε διάφορα υλικά;

Το κάθε σχέδιο θα πρέπει να περιέχεται σε ξεχωριστό αρχείο με ειδική αναφορά στο υλικό και στο πάχος. π.χ. mydesign_mdf_8mm.dwg, ή εναλλακτικά μπορούν να περιέχονται σε ένα αρχείο με ειδική αναφορά στο υλικό και στο πάχος στην πινακίδα του κάθε σχεδίου.

 

Ποιες είναι οι maximum διαστάσεις κοπής και χάραξης;

Οι διαστάσεις κοπής/χάραξης του LaserCutter είναι 813×457 mm (metric) ή 32×18 inches (imperial). Οι διαστάσεις του τραπεζιού του LaserCutter είναι 940x584mm που πρακτικά σημαίνει ότι οι maximum διαστάσεις του υλικού για κοπή μπορούν να είναι σε αυτό το μέγεθος(940x584x229mm), αλλά η διάσταση του σχεδίου προς κοπή και χάραξη δε θα πρέπει να ξεπερνά τις αρχικές διαστάσεις κοπής(813×457 mm) και για το καλύτερο αποτέλεσμα είναι προτιμότερο να υπάρχει ένα περιθώριο περίπου 0,5cm του σχεδίου από το περίγραμμα της επιφάνειας κοπής του μηχανήματος.

 

Ποια υλικά μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Μπορείτε να διαλέξετε όποιο υλικό θέλετε από τη λίστα με τα υλικά που εμφανίζονται στο website της lasercutter.gr. Εμείς διαθέτουμε ορισμένα από αυτά τα υλικά στην αποθήκη μας, όποτε επικοινωνήστε μαζί μας για να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα και αναλόγως να προμηθεύσετε εσείς τα υλικά που θα χρειαστείτε, ή να σας τα προμηθεύσουμε εμείς κατόπιν παραγγελίας.

 

Πως ετοιμάζω το αρχείο;

Χρησιμοποιήστε τα templates που σας παρέχουμε για να τοποθετήσετε το σχέδιο σας εντός της επιφάνειας κοπής. Με κόκκινη γραμμή σχεδιάζετε τα κομμάτια τα οποία θέλετε να κοπούν και με μπλε γραμμή σχεδιάζετε όσες γραμμές θέλετε να χαραχτούν.

 

Πως σχεδιάζω τα κομμάτια που χρειάζομαι ώστε να εφαρμόζουν σωστά;

Αν σχεδιάζετε ένα αντικείμενο με κομμάτια τα οποία θα εφαρμόζουνε, θα χρειαστείτε το πάχος του υλικού να είναι ακριβώς το ίδιο σε όλο το εύρος του. Συνήθως όμως τα υλικά παρουσιάζουν μία απόκλιση της τάξης του 0.5 mm. Π.Χ. ένα κομμάτι plexiglass πάχους 6.0 mm μπορεί να είναι στην πραγματικότητα 6.2 mm. Αυτό επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα κομμάτια του αντικειμένου σας εφαρμόζουν.
Επίσης όσο πιο παχύ είναι ένα υλικό, τόσο πιο αργά κόβεται από το laser με αποτέλεσμα περισσότερο υλικό να καίγεται και συνεπώς να χάνεται. Τέλος θα πρέπει να συνυπολογίσετε το πάχος του χρώματος σε περίπτωση που βάψετε τα κομμάτια πριν την συναρμολόγηση του αντικειμένου. Όλες αυτές οι παράμετροι ίσως επηρεάσουν τη σωστή εφαρμογή των κομματιών, αλλά είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορείτε να ξεπεράσετε εύκολα, είτε με γυαλόχαρτο όταν είναι μικρά τα ανοίγματα, είτε με κόλλα όταν είναι μεγάλα.
Από την εμπειρία μας θα συνιστούσαμε να αφήνετε πάντα ένα περιθώριο της τάξης του 0.5 mm επιπλέον σε όλα τα κομμάτια τα οποία θέλετε να θηλυκώνουν μεταξύ τους.

 

Θα υπάρχουνε σημάδια καύσης στην παραγγελία μου;

Πολύ πιθανόν, καθώς η κοπή και χάραξη των υλικών γίνεται με laser, το οποίο χρησιμοποιεί μεγάλες θερμότητες για να κόψει τα υλικά. Τα σημάδια αυτά μπορούν να αφαιρεθούν με τη χρήση γυαλόχαρτου (για τις ξύλινες επιφάνειες), ή με τη χρήση ενός υγρού πανιού (για το plexiglass), ή με πλύσιμο (για την τσόχα). Μπορείτε επίσης να μας ζητήσετε να χρησιμοποιήσουμε κατά την κοπή την ειδική προστατευτική ταινία, ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα!

 

Κάντε online την παραγγελία σας!

Φόρμα παραγγελίας